BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметствата в община Плевен с недостиг на маски

Снимката е илюстративна.

Кметствата в община Плевен нямат достатъчно маски, информират от селата Къшин и Буковлък. По този повод потърсихме кмета Георг Спартански, за да разберем как ще се разреши проблема.

Той ни информира, че получените като дарение 3 000 маски са раздадени приоритетно на служителите в данъчна администрация, социалните служби, центъра за обслужване на клиенти, служители в общинска администрация. На съхранение няма нито една маска, всичко е раздадено по предназначение.

В същото време от Община – Плевен са направили заявки към частни фирми за доставка на голямо количество медицински маски. Изпратено е искане до РЗИ и МЗ за доставка на количества, според разпределението на бройките по населени места.

Заявките за маски, които сме дали, няма да минават през процедурите на обществените поръчки, информира още кметът Георг Спартански. Това ще съкрати максимално сроковете за доставки. Очакванията са още през първите дни на следващата седмица да се получат известни количества, които веднага ще бъдат разпределени по места, заяви Спартански. Освен това, от понеделник ще се направи разпределение и график на общински служители, които да бъдат в помощ на кметствата по места.

Днес, 21-ви март, кметът на Плевен е направил обиколка на контролно – пропускателните пунктове в Плевен, за да се запознае на място с обстановката по спазване заповедта на здравния министър за пропускателния режим в областните центрове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!