BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Канят плевенчани да се включат в международно онлайн проучване: Коронавирус и мобилност

Започва международно онлайн проучване за влиянието на пандемията КОВИД-19 върху ежедневната мобилност. Инициативата е на Научния отдел по Транспортно планиране и Транспортна техника на Техническия университет във Виена (TU Wien – FVV) и се реализира в партньорство с ОП „Софпроект“ в България.

Целта е да се събере възможно най-пълна информация за промяната на всекидневните транспортни навици на хората по света в ситуацията на извънредни мерки и ограничения. Създадената база данни ще послужи на научните общности да анализират и предложат стратегии за бъдещото развитие на транспортния сектор. Резултатът ще е адаптиране и модернизиране на  транспортните услуги в градовете, така че да бъдат предотвратени негативните ефекти при възникването на подобни извънредни обстоятелства.

За да се включите в проучването е необходимо да попълните анкетата „Ковид – 19 и мобилност“, която е преведена на български език и отнема максимум 10 минути. Присъединете се към глобалната инициатива, като ни помогнете да съберем повече данни за придвижването в България по време на пандемията.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!