BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво четат българите? Седемте любими книги за 2019

Не всички българи четат, но голяма част от тях го правят редовно. Нека го кажем така. Независимо дали четете по пет, десет или петдесет книги на месец, ако го правите, то значи уверено попадате в графата “четящ човек”. А това е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за себе си.
В този материал ще обсъдим с вас седем литературни заглавия, които бяха сред най-продаваните и предпочитани от българските читатели през миналата 2019 година. Класацията е направена на базата на данните, предоставени от книжарниците. Чрез този кратък списък можете да си направите изводи за част от вкусовите предпочитания на родните читатели в последно време.

“Софийски магьосници” 3: Вещиците от Витоша
Изключително добро усещане е, че в България излизат успешни и модерни фентъзи поредици. Този жанр крие огромно очарование, позволявайки ни да се пренесем в свят на магия и вълшебства – един надежден начин да избягаме от натовареното си ежедневие.
Авторът на “Софийски магьосници” Мартин Колев успя да превърне първата книга в
начало на поредица, а третата част “Вещиците от Витоша” достигна до нас през есента на 2019 година. Ванина, Морков и цялата останала шайка се завръща за нова порция приключения, които българският читател припозна като свои собствени.

Във “Вещиците от Витоша” Свилен Воев заминава за Витоша, където се надява да получи малко душевен мир сред красивата природа. Съдбата обаче го отвежда до сборище на вещици, а впоследствие Свилен отново ще започне опасна битка за свободата не само на София, но и на цялата страна.

“Да прецакаш дявола” от Наполеон Хил
Няма как да не сте забелязали, но темата за самоусъвършенстването става все по-популярна и в България. Различни хора пълнят залите със скъпи семинари, а множество различни книги си проправят път до рафтовете на българите, искащи да успеят в бизнеса и живота.
Наполеон Хил е един от доказаните майстори на самоусъвършенстването, а “Да прецакаш дявола” е негов знаменит труд, дълго време останал скрит от широката публика. Според думите на самия Хил, този труд “дава на човек ключа към затвора, в който сам се е поставил”. А вие искате ли да успеете? Грабнете тази книга и си
помогнете да го сторите.

“Моята история” от Мишел Обама
За Мишел Обама мнозина казват, че тя е най-обичаната Първа дама от времето на Джаки Кенеди насам. Не бихме искали да влизаме в подобни полемики, но е факт, че по време на двата президентски мандата на Барак Обама, неговата съпруга Мишел можеше да се похвали с възхитително висок рейтинг на одобрение в американското
общество.
В своята автобиография “Моята история” Мишел Обама разкрива завесите към своя собствен свят, започвайки от крайните квартали на Чикаго и достигайки до Белия дом във Вашингтон. Едно вълнуващо пътуване на една вълнуваща жена.

“На пет стъпки от теб” от Рейчъл Липинкот, Мики Доутри и Тобаяс Яконис
“На пет стъпки от теб” е книга, която ще докосне дори най-отдалечените и скрити дебри на душата ви. Историята тук е толкова истинска, че не бива да се учудвате, ако в момент на слабост не успеете да сдържите сълзите си.
Сюжетът разказва за Уил и Стела, които са тежко болни и задължително трябва да спазват социална дистанция от останалите. Рисковете от заразяване с фатален край са изключително високи, което ги подлага на живот на изолация. Готови ли са обаче Уил и Стела да се предадат и просто да спрат да живеят?

“4 3 2 1” на Пол Остър
Американският писател Пол Остър твърди, че “4 3 2 1” е “голямата книга на живота му”. И действително това е едим мащабен и впечатляващ труд.

Историята ни насочва към 40-те години на миналия век, когато в семейството на Роуз у Станли Фъргюсън се ражда момче – Арчибалд Исак. Неговият живот обаче бива “разделен” на четири, защото четири момчета, всичките от които са Арчибалд Исак, стартират животите си по четири коренно различни начина. А приключенията и изживяванията им са поднесени майсторски от автора Пол Остър, който няма да ви
остави да си поемете дъх.

“Мозайка от убийства” от Антъни Хоровиц
Криминалната мистерия, поднесена ни от Антъни Хоровиц, ще ви “закотви” за диваните и няма да ви остави нито за миг да покажете безразличие към тази книга. Историята тук разказва за работещата в издателство Сюзан Райланд, която “потъва” в новия вълнуващ роман на автора Алан Конуей.

С времето обаче Сюзан ще започне да се съмнява, дали новата книга на Конуей не е всъщност място, където авторът е скрил друга история за отнемане на живот – но този път напълно реална.

“Разказът на прислужницата” от Маргарет Атууд
Макар и публикуван за първи път през 80-те години на миналия век, антиутопията на Маргарет Атууд “Разказът на прислужницата” стана истински популярна едва в последните години, благодарение на супер успешния сериал на Hulu. Мрачната история на “Разказът на прислужницата” ни отвежда към злокобно бъдеще, в което САЩ е превърната в държава под стряскаща и зловеща диктатура на име Гилиад. В това общество жените нямат никакви права, а част от тях са използвани единствено с идеята да забременяват и да раждат деца. Сюжетът се фокусира върху една смела жена, която обаче отказва да се подчини напълно на новия ред.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!