BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

И министър Каракачанов ще участва в официалното откриване на ВВВУ „Георги Бенковски“

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев ще участват в официалното откриване на Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия в понеделник, 20 януари. За това информират от Пресцентъра на Министерство на отбраната.  Както вече съобщихме на церемонията е поканен и ще присъства президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев.

Тържественият ритуал за откриването на най-новото висше военно училище ще започне на 20 януари в 11.00 ч. На личния състав ще бъде връчено бойното знаме на училището, което бе осветено на 17 януари.

От 20 януари започва и подаването на документи за ранен и за редовен прием на курсанти във ВВВУ „Георги Бенковски“ за учебната 2020/2021 година.

***
Решението за откриване на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ бе взето от Народното събрание на 18 април 2019 г. и влезе в сила на 1 януари 2020 г. От същата дата с президентски указ за началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ бе назначен бригаден генерал Юлиян Радойски.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!