BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

“Искаме да живеем!”, с тези думи приятели на загиналия Божидар повторно протестираха

Приятели, близки и познати на загиналия при катастрофа Божидар Бояджиев вече трети месец не се отказват от своите искания за справедливост за нарушенията по пътищата. Днес, 8-ми юли, пред сградата на Съдебната палата в Плевен те се събраха за втори път и проведоха своя протест срещу липсата на ефективни назания за причинителите на катастрофи. Дошлите, също както първия път, бяха десетки и отново бяха с плакати. Техните скандирания: “Искаме закони!”, “Справедлив процес!”, “Сигурност на пътя!” огласиха улицата пред Съда точно в 12:30 часа. Час по-късно е насрочено друго дело на причинителя на катастрофата, при която загива Божидар.

“Приканваме всички да се присъединят към нас в битката ни за справедливост и сигурност на пътя! Всички ние искаме децата ни да се прибират вкъщи, а не да ходим на гробища!”, бяха написали организаторите преди днешното гражданско недоволство.

Пред нас участници в протеста заявиха:

Протестираме, за да може хората като причинителя да бъдат все по-малко! Божидар не е първият, но силно се надяваме, че ще е един от последните…Искаме да изпълним мечтите си, да завършим образованието си! Искаме да живеем! Държавата трябва да покаже, че цени живота на младите хора!”

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!