BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационният бюлетин на МВР за 4-ти юни

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 3 юни 2020 година е образувано бързо производство за нерегистрирано МПС. Около 13:20 часа в село Садовец при проверка е установено, че 22-годишен управлява мотопед „Ямаха-Cignus“, който не е регистриран по надлежен ред.  Уведомен е прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.345, ал.2  във връзка с ал.1 от НК. Работа по случая продължава.
          
На 3 юни 2020 година около 10.30 часа в град Кнежа при проверка в имот, обитаван от 45-годишен, е установено, че абонатът е с преустановено водоподаване за неплатени сметки и е доментиран уреда за търговско измерване “водомер”. На неговото мястото допълнително е монтирана поцинкована тръба с дължина – 15 см и с диаметър 1 цол, с което е осъществено неправомерно присъединявате към водоснабдителната системана на ВиК ЕООД – гр. Плевен и са създадени условия за неотчитане на потребената питейна вода. Извършен оглед на произшествието. Собственикът е направил пълни самопризнания пред служителите на РУ – Кнежа за начина и схемата на свързване. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234 „в“, ал. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
          
На 3 юни 2020 година в 19:25 часа в хода на специализирана операция в село Радомирци е проверен лек автомобил “Опел Астра”, управляван от 52-годишен местен жител. От извършената проба за алкохол с техническо средство “Дрегер-7510” уредът е показал концентрация над 1.2 промила в издишания от водача въздух. Издаден е талон за медицинско изследване, но шофьорът не е дал кръв за лабораторен анализ. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Нарушителят е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор. Продължава работа по случая.
         
На 3 юни около 13:30 часа в жк. “Дружба” забелязвайки полицейски служители 17-годишен изхвърля  7  съцветия от суха зелена тревиста маса, наподобяващи канабис. Извършен е оглед на местопроизшествието. Съцветията са иззети за физико-химично изследване. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Плевен. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.
          
На 3 юни 2020 година около 20:30 часа на булевард “Георги Кочев” при извършена полицейска проверка и последващ личичен обиск на 41-годишен той изхвърля на земята хартиена свивка с размери 2х5см., съдържащо бяло прахообразна вещество. По негови данни веществото е амфетамин. Извършен е оглед на местопроизшествие и веществото е иззето за лабораторна обработка. Лицето е задържано за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП-Плевен за престъпление по чл.354 а, ал.3, т.1 от НК. Продължава работата.
          
ДОМОВА КРАЖБА
На 3 юни 2020 година в 11:00 часа в РУ-Пордим е подаден сигнал за извършена кражба на 1200 лева от частен дом в село Пелишат. Адресът е посетен от полицейски екип. Извършен е разпит на пострадалата.  От проведените бързи и незабавни оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 37-годишна местна жителка. Тя е задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор и работата продължава.

ДРУГИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
На 3 юни в ОДМВР – Плевен е образувано досъдебно производство за установено нарушаване на 14-дневна карантина. При проверки е установено, че 60-годишен от Плевен е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората – от заповед на министъра на здравеопазването на Република България, свързана с предотвратяване разпространението на вируса Covid-19 на територията на страната, като не е открит на посочени от него адрес. Разследващ полицай продължава работата по случая по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. Сезирана е прокуратурата.

ПРИТЕЖАВАНЕ НА НАРКОТИЦИ
На 3 юни 2020 година около 15:45 часа в град Белене при полицейска проверка 28-годишна доброволно предава прозрачно полиетиленово пликче с размери 3/3 см., съдържащо около 0,4 гр. суха зелено-кафява тревиста маса, по цвят и мирис наподобяваща канабис. По данни на жената веществото е канабис. По случая е заведена проверка за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен . Работата по случая продължава.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 3 юни 2020 година служители на РС ПБЗН – Плевен са извършили три технически помощи – отстраняване на опасни дървета в парк “Кайлъка”, третиране на гнездо на стъръшели на улица “Неофит Рилски”, както и отваряне на балконска врата на апартамент в ж.к „Воден“.

На 3 юни 2020 година екип на РС ПБЗН – Кнежа е потушил пожар в суха трева на улица “Родопи” в града.

Пресцентър на МВР-Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!