BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР за 7-ми юли

ДРУГИ КРИМИНАЛНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
Три бързи производства по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс за нарушаване на противоепидемични мерки са образувани в РУ Долни Дъбник и в РУ-Червен бряг. 38-годишна от град Искър, 37-годишен от село Горни Дъбник и 43-годишен от Червен бряг били установени, че не спазват 14-дневна задължителна карантина, предписана от здравните власти.          

На 6 юли 2020 година в 12:10 часа в село Асеновци до стадиона е установено, че 44-годишен с каруца с конски впряг превозва 1 куб. метър пространствена дървесина, без поставена контролна горска марка и съпътстващи документи. При последвало претърсване в дома му в селото в стопанска постройка се намериха около 4 куб. м. дървесина, без контролна горска марка и съпътстващи документи. Извършен е оглед. Образувано досъдебно производство за престъпление по чл.235, ал.2, във вр. с ал.1 от НК. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Продължава работа.
          
БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА                 
На 6 юли 2020 година в РУ – Левски е започнато бързо производство за престъпление по 343 „в“, ал.3, във връзка с ал.1 от НК. На същата дата е установено, че 35-годишен от село Деляновци, общ. Свищов, управлява „Форд Мондео“ без шофьорска книжка. Проверката е извършена около 19:20 часа в град Левски на улица “Дунав”. Нарушението е в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка, за временно отнемане на СУМПС, наложена му със заповед  на началник сектор “ПП”- Ловеч. Уведомен е прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
          
На 6 юли 2020 година в 20:50 часа в село Брест на улица “Мусала” е спрян  “Форд Ескорт”, без поставени табели с регистрационен номер на определените за това места. Установена е самоличността на водача – 51-годишен от селото. От извършената проверка е установено, че МПС не е регистрирано по надлежния ред и е с прекратена регистрация на 09.12.2019 година. Сезирана е прокуратурата. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
На 6 юли 2020 година огнеборци от РДПБЗН – Плевен са локализирали и загасили запалени сухи треви и храсти в Плевен землището до магазин “Метро”,  в областния град на улица “Осъм” и в село Вълчитрън. В 13:17 часа в РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пожар в широколистна гора в землището на село Беглеж. Предполагаемата  причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Огънят е тръгнал от  запалено стърнище в близост до широколистна гора и неожъната пшенична нива. Унищожени са гора широколистна дка 10, а са спасени 20 дка. 
В 15:23 часа в У ПБЗН – Долна Митрополия е постъпил сигнал за пожар в пшеничен блок край село Ореховица в местността “Градините”. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън – пожарът е в следствие на горяло в близост стърнище.  Унищожени са 30 дка посеви пшеница.

Пожар опустоши цех за екобрикети край Плевен. Вчера в цех на фирма за производство на екобрикети в Западна индустриална зона – Северен промишлен двор е възникнал пожар. Сигнал за инцидента е постъпил в 19:32 часа в Оперативния център при  РДПБЗН – Плевен.  В пламъците са унищожени 4 тона пелети, 7 тона суровина за пелети (талаш), както и 200 кв.м. – част от складово помещение, ел. инсталация и оборудване. Щетите са големи, но размерът им все още се уточнява. Причините за инцидента са в процес на установяване. След потушаване на огъня служители от районната служба са извършили водоснабдяване в цеховото помещение. През цялата нощ екипи на РС ПБЗН – Плевен са дежурили с пожарна техника. Разследването на случая е поето от Второ РУ – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство.
  
На 6 юли 2020 година в 09:29 часа в РС ПБЗН – Червен бряг е съобщено за пожар в частен имот в града. Пламъците са изпепелили 80 бали със сено. Причините за произшествието са в процес на установяване. В близост до балите няма ел. инсталации и ел. съоръжения. Пожарът е потушен от служители на РС ПБЗН – Червен бряг.

На 6 юли 2020 година екипи на РС ПБЗН – Червен бряг са извършили две технически помощи – отводняване на помещения в града.

На 6 юли служители от РС ПБЗН – Гулянци и РС ПБЗН – Кнежа са погасили пожари в сметище в град Гулянци и в отпадъци в град Кнежа.

Пресцентър на МВР Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!