BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР за 21-ти август

ПОЛИЦЕЙСКИ ОПЕРАЦИИ
На 20 август 2020 година около 13:50 часа в Плевен е стартирала специализирана операция за противодействие на наркоразпространението.  Извършена е проверка на адрес в областния град, обитаван от 35-годишен. Той е установен в момент на производство на наркотични вещества. При претърсване на адреса са намерени и иззети 7 хартиени свитъка с различен размер от 5 до 8 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество. По данни на мъжа веществото е метамфетамин, Предстои назначаване на физико – химическа експертиза. Иззети са множество стъклени и пластмасови бутилки с различна вместимост, съдържащи различни по вид и мирис течности, използвани за производство на наркотични вещества. 35-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейско управление. По случая е уведомен дежурен прокурор в ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 20 август 2020 година в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол. За времето от 07:00 часа до 17:00 часа на територията на Второ РУ са извършени проверки. В района на кооперативен пазар на улица „Княз Ал. Батенберг“ в  09:30 часа в контейнер за смет са намерени осем полиетиленови плика  с жълто – кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн. Общото тегло на нередовната стока е 9.700 кг. Съставен е констативен протокол. Продължава работа полицейски инспектор.

БЪРЗИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПРОИЗВОДСТВА
На 20 август 2020 година в 07:06 часа в град Левски на улица “Никола Вапцаров” служители на РУ – Левски проверяват 73-годишен, управляващ “Сеат Ибиза”. Техническо средство “Алкотест- дрегер 7510″ установява, че е зад волана на лекия автомобил с концентрация на алкохол над 1,2 промила. Издаден е талон за кръвна проба. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 б.”б”, ал.1 от НК. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.
         
На 20 август 2020 година в 01:17 часа в село Тотлебен на улица “Отец Паисий“ е спряна “Мазда-6”. Алкотестът на водача – 47-годишен от село Румянцево, област Ловеч, е отчел над 1.2 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.  Сезирана е прокуратурата. Работата продължава разследващ полицай.

На 20 август 2020 година в 03:30 часа в жк. “Сторгозия” са установени двама, които извършвали кражба на катализатор от лек автомобил “Опел Корса”, паркиран пред блока на собственика. Задържаните са 51-годишни – единият от село Байкал, а другият от град Свищов. Те са се придвижвали се с лек автомобил “Ауди А6”. За престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК е образувано бързо производство и е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.
          
На 20 август 2020 година в 12:14 часа на път II-35 Плевен – Ловеч, посока на движение към Ловеч, служители на ЗЖУ- Плевен спират за проверка “БМВ-520 И”.  Лекият автомобил е собственост и управляван от 26-годишен от Плевен. Водачът е изпробван за употреба на наркотични вещества с техническо средство “Дрегер дръг тест 5000” и уредът е отчел положителен резултат за употреба на метамфетамин и амфетамин. Младежът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

Пресцентър МВР – Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!