BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Информационен бюлетин на МВР за 14-ти август

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯ
На 13 август 2020 година в Първо РУ – Плевен е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. На същата дата около 21:50 часа в областния град на площад “Македония” е проверен 18-годишен. Той е изхвърлил на земята пакетче с надпис “OCB”,  съдържащо розово хартиено листче, сгънато в правоъгълна форма с размери 4,5 х 1.5 см.,  съдъжащо бяло кристално вещество и кутия от цигари, съдържаща съцветие от суха зелена тревиста маса, наподобяваща “марихуана” с приблизителни размери 3.5 х 1.5 см.  Местопроизшествието е посетено от дежурна група. Извършен е оглед. Предстои назначаване на физико – химическа експертиза на веществата. 18-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Сезирана е прокуратурата и работата продължава разследващ полицай.
                              
ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО
През изминалото денонощие екипи на РДПБЗН – Плевен са погасили пожари в отпадъци и сухи треви в землищата на село Крушовица и град Долна Митрополия.

На 13 август 2020 година служители от РС ПБЗН – Плевен са извършили технически помощи – съдействие на водача на самокатастрофирал лек автомобил „Ауди А3“ на пътя Плевен – Никопол в района на село Мечка.

Подробности за ПТП край Гривица

На 13 август 2020 година в 14:11 часа е подаден сигнал от тел.112 за ПТП между лек автомобил и влакова композиция на ж.п. прелеза на село Гривица. Незабавно на местопроизшествието се изпратени полицейски служители. При огледа е установено, че водачът на “Хюндай” – 27-годишен от село Гривица, при задействана сигнална уредба със семафори и звуков сигнал на ж.п. прелез обозначен със знаци на входа на селото, не спира и не пропуска правилно движещата се товарна влакова композиция. При инцидента са нанесени значителни материални щети по автомобила.  Пострадали са пътници на задната седалка – 66-годишна – с фрактура на ребра и 61-годишна –  със счупени тазови кости и фрактура на дясна ръка. Настанени са в УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” без опасност за живота. За изваждане на ранените от огънатите ламарини съдействие е оказано от екип на РДПБЗН – Плевен. Водачът и машинистите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство “Дрегер алкотест”, като уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.

Пресцентър на МВР-Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!