BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Журналистът Костадин Филипов ще гостува в ДФСГ „Интелект“ – Плевен

На 11.10.2019 г. – петък от 17.00 часа в концертната зала на ДФСГ „Интелект“ ще се състои литуратурно-музикална вечер с участието на поета-журналист Костадин Филипов, издателя Пламен Тотев/ собственик на изд-во „Персей“/ и изпълнители от Национално училище по изкуствата – Плевен.

Костадин Филипов е български журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио „ЧЛК“, Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност Българска филология, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком“.

Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по bTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по bTV. Главен редактор е на информационния сайт delo.bg.
Дебютната му поетична книга „На дъх от лятото“ включва 48 стиха – тънката му и многопластова поезия, през която той пътува като откривател. Книгата е на ИК „Персей“ и ще бъде представена в Bee Bop Cafe.

Редактор е известната поетеса Маргарита Петкова, а автор на корицата на „На дъх от лятото“ и вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.

Стиховете на Костадин Филипов са празник на духа и интелекта, но също и на чувствата. Докосването до поезията му е магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Потапя се в слова от нежност, разтваря се в морска пяна и се преражда в утрешния ден с вяра в нова любов.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!