BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Две изложби и богата съпътстваща програма за Световния ден на архитектурата в Плевен

 

С две изложби и богата съпътстваща програма ще бъде отбелязан Световният ден на архитектурата в Плевен утре, 7 октомври.

„Кои са най-мащабните и ключови инвестиции за последните 20 години в Плевен и региона, най-характерните и запомнящи се вложения за този период? Какви нови площи бяха изградени и колко бяха реконструирани? Кои са най-големите инвеститори, които създават нови работни места? Все интригуващи и важни въпроси за развитието на всеки регион, отговорите на които се опитах да събера в специализирана експозиция, „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона“, провокирана от реално случващи се инвестиции“, казва Силвия Златкова, по чиято идея се реализира изложбата.

Експозицията ще представи един различен поглед към Плевен и региона, като част от по-мащабен проект „реВизията на Севера“, чиято основна цел е да покаже реализираните инвестиционни проекти в по-слабо развитата част от България – регионът с потенциал на развитие.

„Специализираната експозиция представя моята гледна точка от позицията ми на журналист с 20-годишен опит и експертиза във водещи специализирани и бизнес издания от портфолиото на ГРАДЪТ Медиа Груп и най-влиятелното бизнес издание в България, част от издателска група Икономедиа, в. Капитал“, добавя Силвия Златкова.

Изложбата „реВизията на Севера – реализации от Плевен и региона“ е част от програмата за отбелязване на Световния ден на архитектурата в Плевен и се провежда паралелно с традиционното Осмо по ред издание на изложба-преглед на архитектурата, организирано от Съюза на архитектите в България – Дружество Плевен и Камара на архитектите в България  – Регионална колегия Плевен, представяща нови проекти от последните две години, които предстои да се реализират, изпълнението им е в ход или вече са реализирани.

Двете изложби се провеждат под патронажа на Община Плевен и с подкрепата на Областна администрация Плевен.

Откриването е на 7 октомври – Световния ден на архитектурата, а мястото е площад „Възраждане“ от 17:00 часа.

В програмата за отбелязване на професионалния празник са предвидени и три специализирани презентации на фирми – партньори на събитието.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!