BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гражданско сдружение “Достойнството на един народ”-ДЕН с позиция относно COVID-19 и ЕС

Ние, от ДЕН, отчитайки усилията на Европейската комисия и националните правителства, в държавите от Европейският съюз, за справяне с пандемията с COVID-19, подкрепяме решението на Европейският съвет за затваряне на границите на съюза за граждани от трети страни, за срок от 30 дни. Същевременно от “Достойнството на един народ” – ДЕН изразяваме категоричното си мнение, че единствено заедно държавите от ЕС могат да се справят с тежката ситуация. Не единствено финансовите ресурси на ЕС, а единна концепция и ежедневни общи усилия ше ни доведат до успех. Необходимо е да се предприемат още общностни мерки за превенция, общо обезпечаване на апарати за обдишване, друга медицинска техника, защитни средства, респиратори и медикаменти. Трябва спешно да се изработи обща политика на съюза за справяне при възникване на драматично развиващо се огнище на болестта в конкретна държава и помощ от другите страни – членове на ЕС, включително и чрез обща мрежа от лекари, учени и медицинска техника. Коронавирусът не може да бъде спрян от граници и  бодлива тел. Единствено общите ефективни усилия на всички граждани и власти в рамките на съюза, ще гарантират справянето с тежката криза.

Ние, от ДЕН, изразяваме искрената си благодарност към  лекарите, медицинските сестри, санитарите и здравните и социалните работници, както и към всички ангажирани на първа линия за справяне с бедствието, за всеотдайността, професионализма и високият им морал!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!