BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В област Плевен се изпълняват над 250 проекта по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

В Област Плевен се изпълняват над 250 проекта по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020г. за близо 100 млн. лв. Почти половината от тези средства вече са разплатени. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева при откриването на реновирана сграда на детска градина „Звездица“ в град Кнежа вчера, информират от Пресцентъра на МЗХГ. Детското заведение е реконструирано по проект на община Кнежа по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване  на селата в селските райони“ от ПРСР 2014-2020 г. Чрез него са въведени мерки за енергийна ефективност и е извършена реконструкция на сградата. Стойността на проекта е в размер на 1,8 млн. лв.

Министър Танева пожела заведението да бъде пълно винаги с много деца, които да бъдат отглеждани в модерни условия.  Тя подчерта, че и през следващия програмен период по Програмата ще бъде подобрявана градската среда и  условията на живот в малките населени места. Земеделският министър уточни, че община Кнежа ще продължи да бъде допустим бенефициент по новата ПРСР.

Десислава Танева поясни, че има решение за новия програмен период по-големите общини, с население над 15 хил. души, да преминат в регионалната програма, тъй като бюджетът ще бъде по-голям. „Ще се запази прилагането на ПРСР с достъп до финансови средства на единица жител в общините под 15 хил. души”, заяви още тя.

Министър Танева и кметът на община Кнежа Илийчо Лачовски разгледаха реновираните помещения на детската градина.

Снимки: МЗХГ, Пресцентър

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!