BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Кнежа поставен под карантина напуснал дома си

Апелативна прокуратура – Велико Търново, съгласно заповед на главен прокурор, в рамките на вчерашния ден /19.03.2020 г./ взе на специален надзор още четири досъдебни производства срещу граждани за неспазване на задължителната карантина. С тях наблюдаваните досъдебни производства за престъпление по чл. 355 от НК стават 11 броя. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Досъдебните производства са във връзка с нарушаване на мерките издадени против разпространението или появяването на заразителна болест по хората, разпоредени със Заповед на Министъра на здравеопазването, свързани с предотвратяване разпространението на COVID-19 на територията на страната, срещу лица поставени под карантина, неизпълнили задължението да не напуска посоченото място за пребиванe, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с решение на НС  от 13.03. 2020 г.  за цялата територия на Р България.

РП- Плевен наблюдава едно досъдебно производство срещу лице, за това, че на 18.03.2020 г. за времето от 08.30 ч. до 13.00 ч., в гр. Кнежа, като лице, поставено под карантина, с предписания за поставяне под карантина на РЗИ – Плевен, не изпълнило задължението да не напуска дома си  в гр. Кнежа, за който адрес е посочило, че ще пребивава за посочения в предписанието срок, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с Решение на НС във връзка с разрастващата се пандемия от  COVID-19 – престъпление по чл. 355 ал. 2 пр. 3, вр. ал. 1 от НК.

Апелативна прокуратура – Велико Търново следи срочното приключване на образуваните до момента общо 11 досъдебни производства по чл. 355 от НК /РП-Тетевен – 3,РП-Павликени –4,РП – В. Търново – 3,РП-Плевен – 1/

Прокуратурата обръща внимание на гражданите, че неспазване на карантинния период от 14 дни, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!