BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вода със завишено съдържание на хром или нитрати са пили в плевенски села

Отново некачествена вода са пили жителите на села в област Плевен. Това показва справката за периода 30 септември – 6 октомври на Регионална здравна инспекция – Плевен. В 12 населени места са извършени изследвания по показателите от група А. От тях 8 не отговарят на Наредба №9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

В село Долни Вит две от пробите са със завишени показатели на хром – 128,75 µg/l и 130,54 µg/l при норма 50,00 µg/l. В село Муселиево и Евлогиево също при взети проби са се оказали по-високи нивата на хром – от 56,44 µg/l до 67,62 µg/l.

В село Драгаш войвода отклонението при питейната вода е по показател нитрати – 249,51mg/l и 103,24mg/l при норма от 50,00mg/l.

През отчетния период не са възникнали инциденти, водещи до здравен риск, който да изисква предприемането на специални мерки от страна на РЗИ – Плевен за преустановяване на водоподаването.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!