BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вандали посегнаха и на люлката за деца с увреждания

Вандали посегнаха и на люлката за деца с увреждания в Градската градина. Счупени са свързващи елементи, което прави съоръжението не само неизползваемо, но и опасно. Незабавно след установяване на деянието люлката беше демонтирана и прибрана в Община Плевен. Мястото е оградено с ленти и предупредителен надпис. Предприемат се стъпки за бързия й ремонт, който ще поеме местната администрация.


Комбинираното детско съоръжение люлка-везна за деца със специални нужди беше монтирано през м. януари 2020 г. в Градската градина в Плевен на фитнес площадката срещу Арт центъра. Съоръжението е дарение от Слави Трифонов и екипа му, които подкрепиха инициираната от Анна Йончева кампания „Да играем заедно” за набиране средства за закупуване и монтиране на люлка, пригодена за деца в инвалидни колички. Целта е чрез това съоръжение да се помогне на децата в колички да се приобщят, а на останалите – да свикнат с „различните” деца и да не ги игнорират. Това информират от Пресцентър на Община Плевен.

Снимка: архив

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!