BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

БЛС осъжда хулиганските действия на магистрат в УМБАЛ – Плевен

Разтревожени сме от непристойните действия на прокурор  Георги Асенов, който на 4 юли се е държал грубо със служителите на фирма, осъществяваща охрана на УМБАЛ „Георги Странски“ в гр. Плевен. Магистратът е отказал да изпълни разпорежданията на охраната, заплашвал е служителите и е ударил със служебната си карта в лицето на един от охранителите. Това се посочва в позиция на Български лекарски съюз, публикувана днес.

Прокурор е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство в УМБАЛ – Плевен

От БЛС посочват още, че подобно поведение е не само недопустимо, но и грубо погазва обществения ред и демонстрира явно неуважение към обществото. Още повече, че това е дело на магистрат, който е призван да защитава закона а не да го нарушава.

БЛС адмирира бързите действия на Прокуратурата още в нощта на инцидента. Задържането на хулигана-магистрат, както и заявената позиция за санкциониране и недопускане на подобни прояви, дава знак на цялото общество, че няма недосегаеми, се казва още в позицията на Съсловната организация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!