BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Безплатни скринингови изследвания за три вида онкологични заболявания в ДКЦ „Авис Медика“


През месец октомври в ДКЦ „Авис Медика“ ще се извършват безплатни скринингови прегледи за три вида онкологични заболявания. Плевенчани ще могат да се изследват за рак на гърдата, рак на шийката на матката и рак на дебелото черво и ректума. Изследванията са във връзка с изпълнението на Националната програма за превенция на хронични и незаразни болести и всички желаещи могат да запишат час за преглед на тел: 064 90 90 90.
В прегледите могат да се включат както здравноосигурени, така и здравно неосигурени лица.
Скрининговото изследване на рак на гърдата включва преглед от лекар и мамография.
Скрининговото изследване на рак на шийката на матката включва гинекологичен преглед и цитологично изследване.
Скрининговото изследване на рак на дебелото черво и ректума включва преглед от лекар и анализ за скрита кръв в изпражненията за рак на дебелото черво.


В скрининга за рак на млечната жлеза и рак на дебелото черво е желателно да се включат лица с фамилна обремененост, поради повишен риск от горепосочените онкологични заболявания, а в скрининга за рак на маточната шийка – лица във възрастта  между 40-50 г.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!