BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бабинден в село Победа /снимки/

Днес в лекционната зала на Народно читалище „Зора-1990г.” – село Победа най-тържествено беше отбелязан Денят на родилната помощ. Празникът бе организиран съвместно с Кметство село Победа. Специални гости майките  на родените през отминалата 2019 година бебета. Двата колектива са щастливи, че през предходната година са родени 6 деца, чиито семейства живеят постоянно в селото.

Домакините от  Читалището и Кметството се погрижиха да бъде спазена традицията на празника като посрещнаха майките с пита и мед. Пренесоха ги като в приказката „Спящата красавица“, където орисниците са поканени като добри феи да пожелаят нещо хубаво на новороденото. Бяха поднесени специални благословии към бебетата, с които организаторите ги орисаха да са здрави и честити, хубави и даровити! На децата бяха вързани гривнички от червен конец, носещ здраве и късмет, както и сребърни буквички с техните имена. Майките получиха цветя, в знак на благодарност, че са дарили един нов живот. Майките благодариха за днешния специален ден, който ще остане скъп спомен.

Село Победа от години е привлекателно място за живеене и както се увеличава с нови жители, така и се обновява с новородени. Това ни дава вяра, надежда, сили и вдъхновение за нови дела!

Снимки и информация: НЧ „Зора 1990“ – село Победа

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!