BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учителки от ДГ „Слънце” – Левски с награди от международен конкурс

Две учителки от Детска градина „Слънце“ – Левски спечелиха почетни отличия в Международния конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение и възпитание на учениците – 2020”.

Събитието и тази година беше организирано от Синдиката на българските учители, Фондация „Устойчиво развитие за България” и Санаторно-оздравителният комплекс (СОК) „Камчия”, с подкрепата на Министерството на образованието и науката.

Жури в състав: проф. д-р Нели Бояджиева, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и членове: Величка Николова, директор на 144. СУ „Народни будители“, гр. София и председател на Секцията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика в България към Асоциацията на европейските музикални училища и Таня Леонидова, дългогодишен редактор във в. „Учителско дело“, част от организационния екип на конкурса в предишните му шест издания, съвместно с представители на партнирашите организации и съгласно обявените критерии наградиха:

Снежина Любенова с първа награда на журито, специалната награда на публиката и наградата на СОК „Камчия“.

Севдие Алиева с награда на Секцията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика към Европейската музикална асоциация и Асоциацията на училищата с профилирано и разширено изучаване на хореография.

Тази година акценти на форума бяха промените в климата и устойчивото развитие, както и възпитанието на младите в ценностите на екологичната отговорност и социална ангажираност.

Над 150 учители от цялата страна изпратиха своите разработки, в които обобщават и мултиплицират педагогическия си опит и предлагат идеи по темата.

Церемонията по награждаването на отличените преподаватели се състоя по време на националния семинар на тема „Екологичното образование и възпитание в образователните институции за формиране на гражданска отговорност  и социална ангажираност у децата и учениците”. Форумът бе открит от д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, която приветства присъстващите и направи въведение към темата. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев връчи наградите на победителите и сертификати на учителите, участващи в националния семинар.

Старши учител Иванка Парашкевова беше един от участниците в семинара и получи сертификат.

Конкурсът бе една възможност да се обобщи, мултиплицира и подкрепи добрият педагогически опит, да се предложат иновативни идеи за постигане на тази цел. Стремежът на всички е да се стимулира и все по-широко да се прилага извънкласната и извънучебната дейност с децата, да се задълбочава и разширява възпитателната работа, като се разнообразяват средствата, методите и тяхната ефективност.

Снимки и информация:ДГ „Слънце“, гр. Левски

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!