BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученичка от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен участва в международен конкурс, посветен на кораловите рифове

В периода  март – април 2020 година се проведе осмото издание на предизвикателството ,,Наука без граници“, инициирано от Международната фондация Khaled bin Sultan Living Oceans. Това е организация за изследвания в областта на околната среда, създадена с цел подпомагане опазването, защитата и възстановяването на световните океани и водни ресурси, чрез изследвания и образование.

Темата на конкурса бе ,,Вземи мерки-опази кораловите рифове!“. Състезанието стимулира ученици от цял свят да създадат творба на изкуството, докато научават нови неща за значението и начините за опазване на кораловите рифове. Конкурсът е предназначен за ученици от 11 до 19-годишна възраст.

Гордост за СУ „Стоян Заимов“ – Плевен е участието на Полина Динчева от VIIIб клас. От писмото, получено от организаторите се разбира, че в конкурса са се състезавали 700 младежи и девойки.

Поздравяваме Полина за участието и представянето! Пожелаваме и следващи успехи – във всички области на науката и изкуството! Благодарим и на родителите, които подкрепят Полина!, казват от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!