BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученик от “Стоян Заимов” сред класираните в конкурс на Националния природонаучен музей

Стефан Василев, ученик в IXб клас (профил „Природни науки“) на СУ „Стоян Заимов“, е един от 20-те класирани участници в конкурса, организиран от Националния природонаучен музей при БАН, с подкрепата на National Geographic Society „Аз съм изследовател“.

Стефан е единственият класиран участник от област Плевен. Учителят, предоставил информацията за конкурса и насърчил за участие учениците, е г-жа Катя Трифонова – преподавател тел по биология и здравно образование.

Наградата за успеха на Стефан е включване в изследователската експедиция в Природен парк „Витоша“, която е част от мрежата iNaturalist BioBlitz. Експедицията ще се проведе на 19-ти и 20-ти септември 2020 г. Ръководители ще са учени от НПМ-БАН – специалисти по насекоми, птици, прилепи, влечуги и растения, с които участниците ще имат възможност да наблюдават, обменят информация и фотографират заедно дивата природа. По време на експедицията учениците ще трябва да фотографират и съберат максимално количество информация за разпространението на различните видове растения, животни и гъби.

Вечерта е предвидена за разходка с ултразвукови детектори, с които се улавят звуците, издавани от прилепите и разбира се, за най-вълшебните изследователски истории край камината на хижата.

Ръководството на училището и учителите, поздравява Стефан за успеха.

“Гордеем се с победата му и желаем незабравими изживявания в експедицията. Благодарим и на родителите – за доверието и подкрепата!”, пишат още от СУ “Стоян Заимов”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!