BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Учебниците по Религия са отпечатани и разпратени по епархиите, информира Българската патриаршия

Във връзка с издадените от Българската Патриаршия учебници по Религия – Християнство (Православие), БПЦ уведомява учителите по предмета, че учебниците са отпечатани и вече са доставени до епархиите на БПЦ в границите на България.

Учителите могат да получат безплатно учебници от 1. до 5. клас за водените от тях групи ученици през новата учебна 2020/2021 г. След нейния край учебниците се депозират обратно в училището – за следващия випуск.

За получаване на синодалните учебници учителите трябва да се свържат със съответната митрополия, в чийто диоцез се намира училището / училищата им. Всеки учител следва да изпрати до администрацията на митрополията своята заявка – свободен текст, включваща име, контакти, училище, населено място, форма на обучението по Религия, брой групи и необходимите бройки учебници според класовете, в които ще протича обучение по Православие.

За улеснение на учителите могат да посетят следната електронна връзка с контактни данни за отделните епархии, както и прикачен файл с контакти на координаторите на БПЦ-БП по места.

Българската православна църква пожелава благословен от Бога успех на всички учители, които ревностно са се посветили на духовно-нравственото възпитание и образование на българските деца!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!