BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трима съветници от ГЕРБ – Плевен изключени от партията, общинската структура с ново ръководство

Трима общински съветници от ГЕРБ – Плевен са изключени от партията. Това са Петя Василева, която е и зам.-председател на местния парламент на Плевен, Христослав Михайлов и Йордан Грижов. Новината бе съобщена днес на пресконференция от Пламен Нунев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в присъствието на областния координатор на партията Мирослав Петров. Нунев добави, че и тримата след решението на ИК на ГЕРБ за тяхното изключване са подали заявления за напускане на партията.

Другата новост е, че общинската структура на ГЕРБ в Плевен е с ново временно ръководство. Председател е Генади Динков, ръководител на структурата в село Ясен, организационен секретар е Валентина Вълчанова, общински съветник, както и петима членове като единият от тях д-р Йордан Георгиев, който също е общински съветник, си е направил отвод.

Депутатът Ралица Добрева вече не е областен административен секретар, тъй като не може да съчетае ангажиментите си на народен представител с работа със структурите в 11-те общини на областта. На нейно място е избран Цветомир Генчев.

Ще припомним, че вчера деветима от ГЕРБ – Плевен разпространиха чрез медиите отворено писмо до председателя на партията Бойко Борисов.

Решението на ИК Пламен Нунев обясни, че след загубата на местните избори в Плевен отговорността се носи от общинското ръководство. Анализ е показал, че няма координация между общинско и областно ръководство. Мирослав Петров подчерта, че е настоявал на сесии на Общинския съвет да се поставят въпроси от голяма важност за Плевен като предложенията за тях да идват от групата на ГЕРБ, но това не се е случвало. Петров даде за пример въпросите за околовръстния път на Плевен, прехвърляне на собствеността на парк „Кайлъка“ на  Общината, за Индустриалната зона.

След като Василева, Михайлов и Грижов са изключени от партията Пламен Нунев подчерта, че морален акт е те да напуснат и Общинския съвет. В противен случай остават независими съветници. При този вариант обаче групата на ГЕРБ остава от 10 със седем съветници. Пламен Нунев добави, че ще помогне на местните структури да се укрепят и даде съвет да се влеят нови сили с приемане на нови членове и симпатизанти.

Смятам, че ще има рестарт, категоричен бе и Мирослав Петров.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!