BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Спецоперация: Екипи на ОДМВР-Плевен ще следят за пияни, надрусани и неправоспособни шофьори

От днес до 31 август е в ход специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата. На териториите на отделните областни дирекции тя ще е с различен акцент, информират от Пресцентъра на МВР.

Екипите на СДВР и ОДМВР – Стара Загора, Варна, Монтана, Плевен, Пазарджик и Бургас ще следят за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Особено внимание ще бъде обърнато на отнемането на предимството на пешеходците от водачи на превозни средства, както и недопускане на неправилно пресичане от пешеходци.

Полицейските екипи от областните дирекции, през чиито територии преминават автомагистрали и първокласни пътища, ще имат за задача да следят за спазване на скоростните режими. Там ще се следи и за неправомерно използване на лентата за принудително спиране на магистралите.

На територията на СДВР и ОДМВР – Бургас, Благоевград, Сливен, Варна, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пазарджик, Силистра, Добрич и Шумен ще бъде обърнато специално на водачите на дву- и триколесни моторни превозни средства. Проверките ще имат за цел недопускане на управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и за неправоспособни водачи.

Подробности за операцията по пътна безопасност представи инспектор Чавдар Кочев от Пътна полиция – ГДНП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!