BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РУО – Плевен обяви свободните места след трето класиране в гимназиите

На 30 юли 2020 г. приключи записването на приетите ученици на трети етап на класиране за прием в VIII клас в неспециализираните училища за учебната 2020/2021 година. След обобщаване на постъпилата информация от училищата за записаните ученици и за броя на незаетите места по паралелки и специалности в сайта на РУО – Плевен, раздел „Прием“ са обявени незаетите места.

Към момента са записани 1952 ученици, като от тях 89 са ученици със СОП и хронично болни, насочени от комисията. Девет са учениците приети над държавен план-прием, като 8 от тях са двойки близнаци, а един ученик е приет по равен бал, информират от Регионално управление на образованието – Плевен.

След записване на учениците, приети на трети етап 33 от паралелките са със 100% пълняемост – 18 паралелки с профил и 15 паралелки със специалности от професии. В останалите паралелки попълването на незаетите места продължава до 10 септември 2020 г., като учениците подават документи в училището, в което желаят да кандидатстват.

Съгласно чл.71 от Наредба № 10 от 1.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование до 14 септември началникът на регионалното управление на образованието утвърждава реализирания държавен прием за VIII клас.

Незаетите места ТУК.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!