BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ротари клуб – Плевен стартира кампания за закупуване на апаратура за кръвна плазма

Ден след като единствен „Плевен преес” писа, че в Кръвен център – Плевен няма апаратура за кръвна плазма /www.PlеvenPress.com/В началото на ноември в Кръвен център – Плевен е трябвало да заработи пункт за даряване на кръвна плазма. Такъв няма/ , получихме на редакционната поща съобщение, че Ротари клуб „Плевен Центрум” стартира кампания за закупуване на апаратура за кръвна плазма в Плевен. В съобщението се казва следното:

„Ротари клуб Плевен Центрум днес /18.11.2020 г., б.а./ стартира дарителска акция „Да спасим човешки животи в битката с COVID 19″. Средствата са за закупуване на апарат, необходимото допълнително оборудване и консумативи за извличане на кръвна плазма. Дарението ще бъде предоставено на Районния център по трансфузионна хематология /РЦТХ/ в Плевен, по-популярен като Кръвна банка. Плевенският Център работи с болниците в шест области на Северна България: Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Разград и Русе. РТЦХ-Плевен разполага с кадрови капацитет и има обособено помещение за бъдещата лаборатория. Нека всички заедно помогнем в Плевен да има апаратура за извличане на кръвна плазма. Да помогнем сега, утре може да е късно!

След разговори с ръководството на РТЦХ-Плевен за вида и параметрите на необходимата им апаратура, Ротари клуб Плевен Центрум започна кампанията, която има за цел да осигури във възможно най-кратък срок:

  • Апарат за извличане на кръвна плазма.
  • Донорски стол – специализиран стол, без който е невъзможно лицензирането на лабораторията.
  • Консумативи за началния етап от работата – на стойност 130 лв. за един сет /за един донор/.
  • Специализирана камера за съхраняване на кръвната плазма.

Дарения могат да се правят на банковата сметка на Ротари клуб Плевен Центрум, както и чрез Платформата.бг, управлявана от Фондация „BCause”.

Сметка на Ротари клуб Плевен Центрум за дарения  (основание – закупуване на апаратура за кръвна плазма) :

IBAN: BG24RZBB91551038078605

BIC: RZBBBGSF

Линк към кампанията в Platformata.bg:

Часове след обявяването на старта на кампанията, постъпиха първите дарения и вече са събрани над 10 000 лева.

“Плевен прес” се присъединява към кампанията с медийна подкрепа за нейното популяризиране и активиране на гражданската активност.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!