BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Риболов и емоции край водоема в с. Дъбован

На 12 и 13 август Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Гулянци проведе състезание по риболов под надслов „Риболовците могат без дрога!”. Домакини на събитието бяха любезните и отзивчиви собственици на рибарника край село Дъбован – Венцислав, Поля и Ангел, които активно се включиха в подготовката и провеждането на мероприятието и отделиха от личното си време, за да осигурят на децата приятно и комфортно прекарване край водоема.


В първия ден на състезанието умения в риболова демонстрираха децата във възрастовата група от 11 до 14 години. С най-спорен улов се отличи Александра Николова от Гулянци и заслужено зае първото място на почетната стълбица. На второ място се класира Денислав Цанов от Милковица, на трето – Павлин Петърчов от Милковица. Шампионката Александра се отчете и с най-голямата уловена риба. Организаторът на събитието Александър Мичев – секретар на МКБППМН поздрави всички риболовци и им връчи грамоти за отлично представяне, подаръци, а на първенците и почетни медали.
На 13 август се проведе състезанието по риболов за деца на възраст до 11 години. Малките не отстъпиха по умения и хъс на по-големите и дори ги задминаха с общото количество улов. Най-добре в тази възрастова група се представи Янислав Христов от Плевен, след него се класира Стоян Митев от Милковица, на трето място се нареди Явор Бънджев от Милковица. Най-голямата риба за деня отново се оказа в живарника на победителя Янислав. Наградите на малките риболовци връчи зам.-кмета на община Гулянци и председател на МКБППМН – Владимир Дюлгеров.
Над 20 деца участваха в състезанието и емоциите край водоема не стихнаха и в двата дни още от старта, даден не с какво да е, а с впечатляващ топовен гръм. Всяка уловена рибка носеше радост, не липсваха и моменти на нетърпение или разочарование. Организатори, участници и придружители се обединиха около идеята състезанието да стане ежегодно, защото е увлекателно и полезно за децата. „Според статистиката сред риболовците има най-малко хора употребяващи наркотични вещества, което е показателно за ползите от този спорт.” – сподели Александър Мичев – „Искам да запалим децата по риболова. Той ще ги научи да обичат и пазят природата, ще добият сръчност, търпение и други качества…”. Децата и от двете възрастови групи доказаха, че бързо учат важните уроци в естествена среда, защото всички изявиха желание да върнат уловените рибки във водата и не оставиха един отпадък около местата, където хвърляха въдици.Това информират от Пресцентър на Община Гулянци.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!