BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разкрит извършител на множество кражби е задържан по искане на Районна прокуратура – Плевен

По искане на Районна прокуратура – Плевен, Районен съд – Никопол взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 53-годишен мъж.  С. М. е обвиняем за извършени множество кражби за периода от началото януари 2020 г. до 17.02.2020 г. на територията на село Гиген, област Плевен, информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

По случая са намерени и предадени част от вещите – предмет на кражбите. На 18.02.2020 г. той е бил привлечен за престъпление по чл.  196, ал.1, т.2, вр.  с чл.195, ал.1, т.3, т.4, вр. с чл.194, ал.1, вр. с чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“, вр. чл.26 от Наказателния кодекс и задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа за довеждането му пред съда. С. М. е многократно осъждан за кражби, а последното му  наказание лишаване от свобода е било в размер на две години и осем месеца, което е изтърпял на 04.10.2019 г. Делото по внесеното искане е разгледано и с определение на Районен съд – Никопол е взета постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура гр. Плевен от разследващ полицай при РУ –Гулянци.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!