BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разкриват Домашен социален патронаж и в с. Мечка

 

От 1 септември тази година 50 пенсионери, самотно живеещи и лица с намалена работоспособност над 75 % в с. Мечка ще имат възможност да получават готова храна по домовете си. Това стана възможно след като днес Общинският съвет на Плевен прие решение за намаляване капацитета на Домашния социален патронаж в с. Коиловци и разкриване на такава дейност и на територията и на с. Мечка.

С решение от март тази година Общинският съвет увеличи капацитета на социалната услуга в Коиловци от 40 на 100 ползватели, като увеличи и числеността на персонала с 2,5 щ.бройки. Услугата обаче не е ползвана от жители на с. Мечка, каквато бе идеята на така приетото решение, по тази причина на предвидените нови щатни бройки не е назначен и персонал. В същото време в с. Мечка съществува обект с валидно издадено от Областната дирекция по безопасност на храните удостоверение за регистрация на заведение за обществено хранене на хранителен блок с кетъринг на социално заведение. Капацитетът му е за 50 души и отговаря на нуждите на населеното място за „Домашен социален патронаж“.

Във връзка с посочените обстоятелства Общински съвет – Плевен днес прие изменение на решението си от март в частта капацитет и численост на персонала на „Домашен социален патронаж“ – с. Коиловци, и разкриване нова дейност „Домашен социален патронаж“ в с. Мечка. Решението бе прието единодушно от общинските съветници.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!