BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първо и Второ РУ – Плевен със справки до Общинския съвет за дейността си

Доклади за състоянието на обществения ред и противодействието на престъпността на обслужваните от Първо и Второ районно управление в Плевен територии бяха част от дневния ред на Постоянната комисия по „Обществен ред и сигурност“ в Общински съвет – Плевен този месец. Информацията от Първо районно управление до общинските съветници е за изминалата 2019 г., справката от Второ районно управление обхваща последните четири месеца на посочения период.


За 2019 г. в Първо РУ – Плевен са регистрирани общо 854 заявителски материала за извършени престъпления, от които 209 са били прекратени. От останалите за работа 645 броя са разкрити 312, което е 48.37 % обща разкриваемост, информира началникът на Първо РУ – Плевен главен инспектор Лидия Петкова. В доклада се посочва още, че разкриваемостта през отчетния период е с 0.19 % по-висока сравнено с 2018 г. По отношение на кражбите данните за 2019 г. от Първо РУ – Плевен са за регистрирани общо 248 заявителски материала /без кражби на МПС/, като от останалите за работа 213 случая са разкрити 49. Постигнатата разкриваемост е 23.00 %. Допълнително разкрити от предходни периоди са 15 престъпления. От изнесените данни се прави заключение за намаление в ръста на регистрираните престъпления по тази линия спрямо същия отчетен период на 2018 г., но същевременно се наблюдава и намаляване на разкриваемостта.
В справката, представена до общинските съветници от началника на Второ РУ – Плевен главен инспектор Николай Николов за четвъртото тримесечие на 2019 г., е записано, че за посочения период като по-характерни престъпления се очертават джебчийските кражби /предимно в големите търговски обекти/ и кражбите на части и вещи от МПС. Основен проблем за разкриване на първите е обстоятелството, че потърпевшите установяват съответните липси в по-късен етап, а за разкриването е необходимо обезпечаването на районите около търговските вериги с по – голям брой и с по – висока резолюция камери. Относно кражбите от моторни превозни средства от Второ РУ посочват, че те са предимно на територията на жк „Сторгозия“ в града.

ОбС – Плевен

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!