BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи випуск прие възстановеното Висше военновъздушно училище “Георги Бенковски”

Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ прие първият випуск курсанти и кадети след възстановяването си. В специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“ ще се обучават 40 курсанти,  редовна форма за придобиване на висше образование на образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ по шест специализации: „Летец-пилот“, „Ръководител на полети (Щурман – управление на въздушното движение)“, „Летателни апарати и авиационни двигатели“, „Летищно осигуряване“, „Авиационно въоръжение“, „Навигационни, комуникационни и информационни системи“ 

На 25-ти август момичета и момчета от 11 града прекрачиха портала на Висшето военновъздушно училище, за да овладяват авиационните професии. Най- много са курсантите от Плевен, следвани от Пловдив, София, Ямбол, Русе, Ловеч, Хасково, Добрич, Пазарджик, Враца и Велико Търново.

Началниците на катедрите от факултет „Авиационен“ запознаха придружаващите ги родители и самите тях с основните приоритети в обучението им през следващите 4-5 години. Курсантите подписаха и договорите си за военна служба.

Заедно с първокурсниците в общия строй на Училището бяха и 39 кадети, които ще се обучават по специалности „Експлоатация и ремонт на авиационна и навигационна техника“ и „Експлоатация и ремонт на зенитно въоръжение и радиолокационни станции“.

Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски поздрави новоприетите курсанти и кадетите от Професионалния сержантски колеж и представи командването на Училището. Курсантите от втори до пети курс бяха повишени в звание. Тези от първи се очаква да положат клетва на 2-ри октомври.

Официалното откриване на учебната 2020/2021 г. се очаква на 29 септември.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!