BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първа копка по проект за рекултивация на общинско депо правят в Долна Митрополия

Първа копка ще направят днес, 18.08.2020, на старото общинско депо за отпадъци, местност „Върбака“ на град Долна Митрополия. Тя се осъществява по проект Рекултивация и закриване на старо общинско депо за отпадъци в землището на гр. Долна Митрополия“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура чрез директно предоставяне BG16M1OP002-2.010 „Рекултивация на депа за закриване, предмет на процедура по нарушение на правото на ЕС по дело С-145/14“.

Общата стойност на проекта е 1 316 905,80 лв., от които 1 119 369,93 лв. от Европейския фонд за регионално развитие и 197 535,87 лв. национално съфинансиране от държавния бюджет на Република България.

Основната цел на настоящият проект е да бъде закрито сметище за неопасни отпадъци в землището на Долна Митрополия, като в резултат от изпълнението на проекта за техническа рекултивация на депото ще бъде рекултивиран парцел с площ от 1,4293 ха.

Изпълнението на проектът стартира на 16.04.2020 г. с подписването на Договора за безвъзмездна помощ, като продължителността му съгласно договора е 23 месеца, считано от датата на влизане в сила на договора и следва да приключи до 04.04.2022 г.

За постигане целите на процедурата „Рекултивация на депа за закриване, предмет на процедура по нарушение на правото на ЕС по дело С-145/14“, в настоящия проект Община Долна Митрополия залага изпълнение на следните дейности:

  • По изпълнение на проект за рекултивация и закриване на старо общинско депо за отпадъци в землището на гр. Долна Митрополия;
  • Строително-монтажни работи по закриване и дейности свързани с техническата рекултивация на депо „Долна Митрополия“;
  • Организация и управление на проекта с включена информация и комуникация.

Домакин на събитието ще бъде г-жа Поля Цоновска – Кмет на Община Долна Митрополия, също така ще присъстват представители на общинска администрация, на строителната и надзорната фирма.

Пресцентър на община Долна Митрополия

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!