BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Протестен автопоход провежда Демократична България в Плевен

Протести в Плевен няма от вече над две седмици. “Плевен прес” последно писа за гражданско недоволство в града на 20-ти юли, когато малко над 30 души се бяха събрали пред Областната администрация в града. Както съобщихме, в края на юли значителна част от протестиращите заминаха за София, за да се включат в софийските протести от страна на „БОЕЦ“.

За идния вторник, 11-ти август, е организирана антиправителствена акция на коалицията “Демократична България”. Тя е под надслов “Протестно автошествие срещу беззаконието в България”. По време на автопохода ще бъдат отправени искания за оставка на правителството и главния прокурор. Ще се повдигне гласност и около бъдещето на парк “Кайлъка”. Припомняме, че премиерът Бойко Борисов даде обещание пред кмета Спартански част от парка да бъде прехвърлен на община Плевен. Тяхната среща се проведе в края на юли, но движение по въпроса все още няма, казват от Демократична България.

Сборният пункт на протеста е обръщалото на тролеите пред входа на парк „Кайлъка” от 17:30. След това маршрутът на на автошествието ще премине през бул. „Христо Ботев”, ул. „3-ти март”, обиколка по тролейбусната линия в ж. к . „Дружба”, бул. „Европа”, бул. „Г. Кочев”, ул. „Гренадерска”, ж. к. „Сторгозия”, ул. „Дойран”, ул. „Сан Стефано” и бул. „Данаил Попов”. Неговата крайна точка ще бъде Централната ЖП гара в града.

От “Демократична България” информират, че са осигурили плакати, брошури, озвучителна техника и
мегафони за събитието. Желаещите да присъстват гражданите също са приканени да носят свои плакати или мегафони.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!