BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проектът между Левски и Турну Магуреле бе отчетен на заключителна конференция

В ритуалната зала на община Левски се проведе заключителната конференция по проект „L-TEN – Свързването на европейската транспортна мрежа чрез по-добра връзка между третостепенни възли Турну Мъгуреле и Левски за устойчиво развитие на района”. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Interreg V-A Румъния – България.

В конференцията взеха участие кметицата на Левски Любка Алексанрдова и заместник-кметът на Турну Магуреле Кристоф Флорентин. В залата присъстваха и представители от администрацията на румънската община, общински съветници от Левски и граждани.

Във встъпителните си думи преди представянето на проекта, заместник-кметът на Турну Магуреле беше уверен, че Турну Магуреле е винаги отворен за съвместна работа с община Левски и занапред.

Кметицата на Левски Александрова също не скри задоволството си от успешно приключения проект. “С радост бихме работили с община Турну Магуреле в следващите програмни периоди. Проектът ни даде възможност да създадем една добра инфраструктура в най-голямото село в общината – Обнова. Част от реновирания път е основна пътна артерия за селото. Хората се радват на новоизградени улично платно и тротоари“.

Общият бюджет на проекта е 4 532 577 евро, основна част от които са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие. Общините Левски и Турну Магуреле също участват със собствен принос.

Проектът е започнал на 14.02.2017 година, като има няколко специфични цели. Сред тях са подобряване на транспортната инфрастуктура, разработване на съвместна система за управление на трафика и капитализиране на местната експертиза в областта на мерките за безопасност по пътищата.

По проекта са модернизирани 7 км от общинския път между Обнова и Каменец. Създадена е и система за управление на трафика. Два километра пък е подновената улична мрежа в румънския град. Също така е осъществена информационна кампания за системата за управление на трафика.

Снимки – “Плевен прес”

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!