BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предизвикателството на Мърф изпита уменията на курсантите от ВВВУ „ Георги Бенковски”

Първото издание на „ Предизвикателството Мърф” във ВВВУ”Георги Бенковски” е по идея на курсантите младши сержанти Божидар Гушев-„Летец-пилот” и Драгомир Петров –„Авиационно въоръжение”. В него се включиха 11 момчета и 3 момичета, които предизвикаха духа и тялото си.
Комплексът Мърф, носи името на лейтенант Майк Мърфи. Бил е командир на отряд в най-елитната специална част във Военноморските сили на САЩ – тюлените и загива при операция „Червени Криле” заедно с още двама тюлени. Награден е за това, че жертвайки се, успява да даде координати за местоположението на екипа и мястото на засадата, в която попадат на 28 юни 2005г. в долината Коренгал, Афганистан.

Той е един от малцината военнослужещи на САЩ получили най- високото отличие Medal Of Honour след Втората световна война за саможертва. На негово име има кръстен военен кораб. Всяка година в тяхна памет се провежда жестокият крос-фит комплекс.
„Мърф чалендж“ се провежда и в памет на загиналите български парашутисти от силите за специални операции в Ирак и загиналите в същата операция български пехотинци.
„Предизвикателството Мърф крос-фит” е комплекс, който се състои от крос от 1, 6 км, след това се правят 100 набирания, 200 лицеви опори и 300 клека, след което отново пробягваш разстоянието от 1,6 километра. Всичко това обаче се прави задължително с бронижилетка, тактически елек или раница с тегло от 10 килограма. Има норматив от 40 минути, за което всичко това трябва да бъде изпълнено.
Участничките в предизвикателството от ВВВУ „ Георги Бенковски” носеха жилетки по 2 кг, а момчетата по 10 кг.
Въпреки краткото време за подготовка представянето на авиационните кандидат-тюлени бе впечатляващо.
Строгите, но коректни съдии отсъдиха :

Класиране ЖЕНИ:
3-то място – к-т Василена Маркова-Време :01:10:15
2-ро място- с-на Виктория Уручева: Време :01:04:16
1-во място –ст.серж. Ивелина Колева – Време:00:41 :54

Класиране МЪЖЕ:
3-то място –ст.серж. Денис Ташков- Време :00:50:41
2-ро място-ст.серж. Генади Христозов- Време :00:47:58
1-во място –мл.серж. Божидар Гушев – Време :00:42 :31

За участие:
Мл.серж. Драгомир Петров- Време :00:52:48
Ст.серж. Цветомир Диков- Време :00:55:51
Мл.серж. Светломир Русев- Време :01:02:03
Мл.серж. Мартин Симеонов- Време :01:04:13
Ст.серж. Владимир Тасков – Време :01:07:19

Обнадеждени от проявения интерес и отлично представяне на участниците, организаторите ще предложат „Предизвикателството Мърф” да бъде включено в спортния календар на Училището.
Дизайна на оригиналните грамоти разработиха ст.серж. Ралица Иванова и мл.серж. Драгомир Петров.
На специална церемония отличията на победители и участници връчи Началникът на ВВВУ „ Георги Бенковски” бригаден генерал Юлиян Радойски.
Фото – Мария Видева и приятели

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!