BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Помощ от държавата за решаване на проблема с калната вода иска община Левски

В ефира на Нова телевизия тази сутрин началникът на ВиК-Левски инж. Стефан Владимировв заяви, че проблемът с калната вода от чешмите на хората в града не се дължи на безводие.

“Няма населeно място на режим. ВиК си е свършило работата, като имаме налягане в месец като август, който е безводен. Понякога има замътване, но това е неизбежно”, заяви инж. Владимиров.

“Плевен прес” потърси пресцентъра на общината за коментар по темата с мръсната вода в града. Пред нас от там заявиха, че проблемът е от доста години, като общината непрестанно е сигнализирали за нуждата от ремонт на ВиК инсталацията в града. Част от тръбите били на над 70 години и било нормално да корозират.

Жители на Левски преди време събрали гражданска подписка с искане на община Левски да се отпусне финансиране по проектите за ремонт на ВиК мрежата, които тя е подала. Техните искания обаче са били отхвърлени.

Пред нас от пресцентъра на общината потвърдиха, че се кандидатства всяка година за проекти за ремонт на ВиК инсталицята. Думите на кметицата Любка Александрова в ефира на Нова тв сутринта бяха, че общината се намира “в нищото”, защото е голяма, за да кандидаства по Програма за развитие на селските райони и малка за Програма “Региони в растеж”.

Според община Левски решение на дългогодишния проблем с калната вода по чешмите има. За целта държавата трябва да окаже финансова помощ за подмяна на тръбите, тъй като община Левски и ВиК не разполагат с подобни средства от бюджетите си.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!