BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицейски патрули ще следят за спазването на противоепидемичните мерки на Лазарица и Цветница в Плевенско

Полицейски патрули ще следят за спазването на противоепидемичните мерки в събота /Лазаровден или Лазарица/ и неделя /Цветница/. Всички храмове и молитвени домове ще бъдат обезпечени с достатъчен брой полицаи, които ще следят за спазване на обществения ред, сигурността и ограничаване разпространението на коронавирус, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Светият синод и свещенослужителите в област Плевен подкрепят напълно усилията на правителството и ще осигурят всички мерки за безопасност и сигурност, насочени към запазване живота и здравето на българския народ.
Умоляваме гражданите, по време на богослуженията да спазват отстояние един от друг и да носят предпазни маски. Тези, които имат и най-малките признаци на здравословно неразположение да се въздържат от богослуженията.
От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен са проверени за спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност всички църкви, манастири и параклиси, които ще функционират на територията на областта. При проверките не са констатирани нарушения на противопожарните изисквания. Дадени са указания на църковните служители за ограничаване на предпоставките за възникване на пожари в тези обекти. От пожарната напомнят:
– да се поставят горящи свещи само на безопасни места, върху негорими подложки и на разстояние от горими материали;
– да се употребяват свещи на недостъпни за малки деца и домашни любимци места;
– да се пазят косата и дрехите при палене на свещи; когато се излиза от вкъщи, хората да се убедят, че не са оставили горящи свещи;
– абсолютно е недопустимо безразборното изхвърляне на горящи свещи и клечки кибрит.
Ръководството на ОДМВР – Плевен пожелава светли празници и нека покажем, че сме отговорни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!