BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицаи и жандармеристи са включени в опазването на селскостопанската реколта в Плевенско

 

С оглед наближаващия активен сезон за прибирането на селскостопанската реколта са планирани активни мероприятия за опазването й, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Мерките по охраната на реколтата вече са започнали, като за целта са ангажирани по компетентност полицейски патрули и екипи на жандармерията. Основните задачи са да бъде опазена продукцията от кражби и да се създаде организация за безопасното транспортиране. Провеждат сe срещи с представители на частните охранителни фирми и звената за самоохрана за регламентиране на обмен на информация в процеса на опазване на реколтата. С кметовете на населени места и председателите на земеделски кооперации са набелязани конкретни мерки за охрана на складови бази и площадки за съхранение на селскостопанска продукция. В хода на кампанията са планирани специализирани операции по безопасността на движение със засилено внимание върху движението на извънгабаритната земеделска техника и прикачен към нея инвентар.

При проблеми в операцията по прибиране на продукцията освен уточнените механизми на взаимодействие длъжностните лица и производителите могат да използват за сигнали и единния европейски номер 112.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!