BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми обсъждат общинарите в Белене

На своето редовно заседание, което ще се проведе на 4-ти август 2020 година, Общинският съвет на Белене ще разгледа предложение за отпускане на финансова помощ от гласуваните средства в бюджета на Община Белене за 2020 за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури. Предложението постъпва от председателя на Съвета д-р Бистра Павловска.

Припомняме че бюджетът на Община Белене за 2020 бе приет на заседание на Общинския съвет с обща рамка от 7 568 319 лв. Една от целите на бюджета на крайдунавската община е продължаване и разширяване социалната политика на община Белене.

В Бюджет 2020 са предвидени средства за първия роден жител на община Белене в размер на 500 лв. и по 200 лв. за родените през годината деца в Република България с постоянен и настоящ адрес в община Белене. Заложени са и средства за даровити деца в размер на 500 лева.

За пръв път в община Белене са предвидени 3000 лева за семейства и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!