BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повишава се пожароопасността в следващите дни в област Плевен

Повишен риск от пожари ще има в следващите дни в област Плевен, показват данните на НИМХ. След краткото разхлаждане и дъждове от утре отново се очакват високи температури в порядъка на 34 – 37 градуса до края на седмицата.

За 27 и 28 август са в сила жълт и оранжев индекс за пожароопасност в Плевенска област. При голям /жълт/ индекс са възможни умерени до силни пожари с въвличане на дървесни корони само локално. Пожарите са трудни за овладяване от наземни екипи. Често се налага използване на тежка екипировка за овладяване на пожарите (булдозери, камиони-цистерни, самолети).

При много голям /оранжев/ индекс пожарите са силни с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните им фронтове е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!