BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Повишава се опасността от пожари в Плевенска област

По-висок риск от възникване на пожари прогнозират от НИМХ. В област Плевен за утре, 3 август и за вторник, 4 август, са в сила жълт, оранжев, а на места и червен индекс за пожароопасност.

При жълт индекс са възможни умерени до силни пожари с въвличане на дървесни корони само локално. Пожарите са трудни за овладяване от наземни екипи. Често се налага използване на тежка екипировка за овладяване на пожарите (булдозери, камиони-цистерни, самолети).

При оранжев код  пожарите са много силни с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите.

При екстремния, червен, индекс пожарите са бързо разпространяващи се с въвличане на дървесните корони, трудни за овладяване са. Действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!