BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевенчани ще участват в Националния протест на 2-ри септември

Снимка -интернет.

На националния протест, който ще се проведе на 2-ри септември от 8.00 часа пред Народното събрание, ще има и плевенско участие. Това установи „Плевен прес” след справка в местните партийни офиси на опозиционните партии, както и от координатори на извънпарламентарни партии

Никоя от опозиционните партии не организирва групово пътуване с автобуси до София. Партийните членове и симпатизанти, които желаят да участват в протеста, ще пътуват с лични автомобили. Очакванията са, че само от Плевен ще тръгнат около 10 коли. В протеста ще участват и общински съветници от плевенската опозиция. От общините Червен бряг, Левски, Добни Дъбник, Долна Митрополия също се очакват пътуващи за протеста с автомобили, макар и малко на брой, информират наши източници от тези общини.

Представители на извънпарламентарни партии заявиха за „Плевен прес”, че от МВР – Плевен са им звъняли за информация относно присъствието им на протеста.

Според информационни сайтове, МВР е „в пълна мобилизация” зо 2-ри септември. Социалните мрежи публикуват снимки и сигнали на граждани за масови проверки на автомобили. Припомняме , че от “Отровното трио” призоваха протестиращите да не слагат обозначителни знаци, които да подсказват, че  са част от демонстрантите, за да не бъдт проверявани и възпирани от органите на МВР.

Припомняме, че до 2-ри септември включително тече и акция на КАТ за контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотици, както и в малките населени места за превишена скорост и неспазване на предимство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!