BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевенчани прекарват лятото без спирания на топлата вода

За работата на „Топлофикация – Плевен“ ЕАД през лятото и за изравнителните сметки, разговаряме с изпълнителния директор на дружеството инж. Йордан Василев.

Инж.Василев, през това лято, спирания на топлата вода за плевенчани нямаше. Така ли е?

Да, реално успяхме да се справим с годишната ревизия на топлоизточниците и топлопреносната мрежа без продължителни спирания на топлата вода. Считам, че в условията на пандемия е немислимо да оставяме нашите клиенти без топла вода.

Споменахте пандемията. Вашите служители все пак посещават адресите на абонатните станции за отчет и проверка на търговските прибори поне веднъж месечно. Спазват ли те предписанията на НОЩ?

Провели сме инструктажи на целия персонал. Всички спазват правилата за дистанция и дезинфекция. Особено внимание сме обърнали на колегите, които работят с клиенти. Осигурили сме на всички служители и работници лични предпазни средства, както и достатъчни количества препарати за дезинфекция, за да поддържаме отлична хигиена на работните места.

Разбрахме, че тази година е въведен краен срок за подготвяне на възражения по изравнителните сметки от страна на клиентите. Можете ли да ни кажете повече?

Първо искам да отбележа, че голяма част от нашите клиенти са на реален месечен отчет и нямат изравнителни сметки. Да, Наредбата за топлоснабдяването конкретизира краен срок за подаване на възражения по годинишните изравнителни сметки.

В тази връзка фирмите за дялово разпределение приемат възражения по разпределението на топлинната енергия в изравнителните сметки за предходния сезон само до 31.8.2020 г. След този срок е невъзможно преработване на вече изчислените изравнителни сметки от фирмите за дялово разпределение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!