BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пламен Тачев подкрепи читалищата в Плевен в битката им за справедливо финансиране

Народният представител Пламен Тачев взе участие в дискусия, организирана от НЧ „Съгласие 1869“ в Плевен, по повод спряното им финансиране от държавата.
За да се намери решение на проблема, от читалището инициираха среща, на която бяха поканени всички 9 депутати от Плевен. Събитието уважиха обаче единствено Пламен Тачев от ГЕРБ и Велислава Кръстева от ДПС. Тъй като темата е и законодателна, заедно с Тачев бе и неговият правен съветник Николай Николов.
Според инициаторите на срещата действащият механизъм за субсидиране на читалищата е крайно несправедлив. По думите им, в Закона за читалищата има откровени абсурди.
А ако въпросът със спряното им финансиране не се реши спешно, читалищата ще затворят врати.
Експертите алармираха, че няма контрол при регистрирането на читалища. Имало такива в мазета, апартаменти и бусове.


Министерството трябва да сложи ред, за да има равновесие в разпределянето на субсидиите. Освен това сега някъде се усвояват средства за дейност, която не е читалищна, обобщиха организаторите.
Пламен Тачев подкрепи коректните и работещи читалища в Плевен в битката им за справедливо финансиране.
Председателят на НЧ „Съгласие“ Ивайло Атанасов ще изпрати на Тачев писмено нормативните промени, които според тях ще решат проблема, като народният представител се ангажира да ги предвижи до компетентните институции.
Пресцентър на ПП ГЕРБ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!