BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОУ „Валери Петров“ – Плевен спечели финансиране на проект по Програма „Еразъм+”

ОУ „Валери Петров“ спечели финансиране на проекта „Pournoscommunautés, pournotreplanète!“ – “Forourcities, forourplanet!“ по Програма „Еразъм+”. Одобреното проектно предложение е по Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, Проекти за „Училищни партньорства и обмен на добри практики“, информират от плевенското училище.

Целите на проекта са насочени към развитие на знанията на учениците за устойчиво развитие, за създаване на нагласи и умения за противодействие на екологичните предизвикателства. Участието и активното гражданство на младите хора на училищна възраст е важно, защото днешните ученици са възрастните на утрешния ден, които ще изпитат последиците от изменението на климата, замърсяването на въздуха и водата. Те трябва да имат правото, средствата и възможността да влияят на решенията и да участват в действия, насочени към изграждане на живот, общество и бъдеще. Всяко населено място е свързано с присъщите характеристики на територията, където е построено и те трябва да бъдат защитени чрез устойчиво управление.

Проектът ще се реализира в рамките на две години и всяко от училища-партньори от  Италия, Румъния, България, Португалия, Франция и Гърция ще отговаря за определен етап от него.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!