BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОДМВР-Плевен продължава проверките за спазване на карантината и на противоепидемичните мерки

Полицията в област Плевен извършва засилени проверки за нарушения на мерките, свързани с предотвратяването и разпространението на Covid-19, както и на ограниченията за струпване на голям брой хора на обществени места. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В мероприятията са включени пешеходни патрули, екипи на група „Охрана на обществения ред“, служители на териториална, охранителна, криминална и пътна полиция и Плевенски общински инспекторат. Служителите на реда се отзовават своевременно на подадени сигнали от гражданите. Полицейски екипи има в централната градска част, кварталите, в районите на хипермаркетите, на ж.п гарите, болничните заведения и автогарите, както и църковните храмове. Извършват се проверки за присъствие на хора в обектите, за които има въведена забрана за посещения.

Само през изминалото денонощие екипите са се отзовали на над пет сигнала. При една от извършените проверки в град Долни Дъбник на адреса е изяснено, че лицето е нарушило повторно мерките.

За установените нарушения до 9 април 2020 година са образувани над 55 досъдебни производства и проверки за нарушаване на карантината на територията на цялата област.

Полицията съставя и актове за разходки в градинки и струпването на хора. Напомняме, че глобите бяха намалени за неразрешените разходки в паркове и пешеходни зони. При нарушения полицията съставя акт за 300 лева, а при повторно нарушение, глобата е в размер между 1000 и 2000 лева. Санкциите за фирмите също са редуцирани. При първо нарушение на карантинните мерки имуществената санкция е между 500 и 2000 лева, а за второ – нараства до 5000 лева.
Продължават проверките на ситуираните контролно-пропусквателни пунктове на входно – изходните точки на областния град.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!