BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинският център в село Байкал стартира онлайн Международен Дунавски лагер

След изключителният успех на първия Международен Дунавски лагер (International Danube Camp) 2019 в Тулн, Австрия по програма Еразъм+, предстои провеждането на 2-ри такъв, но онлайн от 4 до 10 август (лагерът трябваше да се проведе в РСърбия тази година, но се отлага за 2021). Координатор на проекта е International Cultural Communication Vienna, Austria, а Община Долна Митрополия/Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси (ОЦИДЗИ) в село Байкал е партньор по този проект. Ръководител на проекта е Иво Джокин, директор на ОЦИДЗИ.

Участници са ученици на възраст 13 и 14 години от Австрия, Сърбия, Румъния, Украйна. От България ще се включат участниците от лагера през 2019 г. и нови 10 деца от училищата на територията на община Долна Митрополия, от Професионалната гимназия по химични технологии Видин, НПМГ София и СУ “Патриарх Евтимий” – Пловдив, които са и членове на Български Младежки Воден Парламент и две деца от СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

Всички участници ще проведат мисии в реално време и среда. Ръководителите на българската група са разработили и предложили две мисии: “Единни в многообразието” в която учениците ще представят културните, историческите и природни забележителности на България (родните места) чрез дигитални технологии – виртуално пътешествие чрез 360 градусово заснемане с помощта на техните смартфони. Другата мисия “Под звездите на Дунава” е свързана с измерване на светлинното замърсяване по образователният проект “GLOBE AND NIGHT” чрез наблюдение и регистриране в реално време чрез мобилно приложение на съзвездията Херкулес и Лебед.

Дунавският лагер ще завърши със заключителна онлайн конференция, на която всички участващи държави ще представят своите резултати.

Снимка и информация: ОЦИДЗИ – село Байкал

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!