BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общините Левски и Турну Мъгуреле обсъдиха мерки за безопасност на движението по пътищата

В изпълнение на съвместен транснационален проект на Община Турну Мъгуреле и Община Левски на 07.08.2020 в румънския град се проведоха конференция и семинар. Темата бе „Подобряване на мерките за безопасност на движението в трансграничния район Турну Мъгуреле – Левски“.

Проектът „L-TEN – Свързването на европейската транспортна мрежа чрез по-добра връзка между третостепенни възли Турну Мъгуреле и Левски за устойчиво развитие на района” е съфинансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния – България 2014-2020г.,

На информационните събития присъстваха Кмета на Община Левски, Кмета на Община Турну Мъгуреле, екипите за управление на проекта, представители на организации и заинтересовани страни.

Водещия партньор по проекта и домакин на събитият– румънската Община Турну Мъгуреле, представи пред аудиторията положителните и отрицателни ефекти и резултатите от извършеното проучване за оценка на трансграничните мерки за безопасност на пътната инфраструктура Турну Мъгуреле – Левски.

Проектът цели въвеждането на интегрирана система за осведоменост относно мерките за безопасност на движението по пътищата. За изпълнението му е необходимо създаването на рамка за сътрудничество между местните обществени власти и местната полиция на град Турну Мъгуреле и на Община Левски за подобряване на безопасността на движението по пътищата в трансграничния район.

Освен споразумението за сътрудничество беше представен и обсъден план за действие за подобряване на мерките за безопасност на движението в трансграничния район Турну Мъгуреле – Левски. Бяха дискутирани и възможните действия, които да бъдат предприети в бъдеще за подобряване на мерките за безопасност на движението.

Снимки и информация – Пресцентър на община Левски

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!