BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пордим прие дарение от рицарски орден

Над два часа продължи срещата с ръководството на община Пордим и Иван Ганчев, Велик Приор на Суверенен Орден на Свети Йоан, Рицари на Малта O.S.J. – Велик Приорат България и представители на организацията. За това информира Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България.
Кметът Детелин Василев е запознал официалните гости с дейностите и услугите, които предлага общината за социално уязвими групи. Делегацията се е впечатлила от историята на град Пордим и общината в резултат, на което Великия приор за България Иван Ганчев е предложил да бъде подписано споразумение с община Пордим за дългосрочно сътрудничество, партньорство и подкрепа.
Тепърва предстоят съвместни инициативи, които ще се реализират в полза на социално уязвимите групи в общината. Кметът Детелин Василев е подчертал, че дарението от дрехи, храни и дезенфектанти са навременна помощ за комплекса за социални услуги „Свети Мина“ и е благодарил сърдечно за оказаното внимание и отношение към малката община.
С огромен интерес гостите се запознаха от високите постижения на талантливите деца от хореографското училище в града, акцента в темите бяха социалната патронажна грижа на територията на общината и работата на комплекса за социални услуги като се очаква отново посещение в общината от представителите на Ордена, добави Слави Михайлов.
На срещата са присъствали заместник кметовете, секретарят на община Пордим, управителят на КСУ „Свети Мина“.
Снимки: НССБ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!